Passimo en Novimo
Passie voor  het fokken van de schotse collie en Siberische kat (Neva Masquerade)

Over ons

Ik ben Nienke en dit is de site van mij en mijn passie: begeleiden en fokken van de schotse korthaar collie en siberische kat. Ik woon samen met mijn man, 2 kinderen en uiteraard de honden en katten. Zij geven mij de mogelijkheid om mijn droom werkelijkheid te maken. Eerst was daar de liefde voor de honden. In 2012 hebben we na een zoektocht van een jaar gekozen voor het ras schotse korthaar collie. Het karakter sprak ons erg aan en wij hebben het ervaren als een perfect match. Timo (Xavi von Ihlpol) hebben wij rond de kerstdagen opgehaald bij Inge Hart. Ondanks de taalbarrière hebben we veel van haar geleerd. We hebben op advies van Inge voor Timo gekozen ook om eventueel mee te fokken in de toekomst. Helaas bleek dat er maar 1 bal was ingedaald en op 1,5 jarige leeftijd hebben we hem laten castreren. Timo heeft veel met ons meegemaakt o.a. 2 verhuizingen en geboorte van 2 kinderen. Na een paar jaar begon bij mij al het gevoel te kriebelen voor een tweede hond. Onder andere vanwege de opgroeiende kinderen hebben we dit uitgesteld. 

Toen wij in het buitengebied kwam te wonen, kwam al gauw dit gevoel weer naar boven en zijn we op zoek gegaan. Door corona werd onze zoektocht iets bemoeilijkt, maar zodra de grenzen weer open gingen is mijn man naar Frankrijk gereden en heeft hij Pinceau du Domain de Docmael opgehaald. Pinceau wordt door ons Passo genoemd. Passo was al 6 maanden oud toen hij bij ons kwam en hij had een tijdje nodig om zich te settelen en zich aan te passen. We hebben nog steeds goed contact met zijn fokker Marylene Mulot. Pinceau is een super lieve, aanhankelijke hond met een hele mooie uitstraling. Hij beschikt over het complete plaatje en is daarom ook geschikt om in te zetten als dekreu.

In de toekomst wil ik graag een teefje toevoegen aan ons gezin. En ik hoop in de toekomst ook zelf te kunnen gaan fokken.

Hierna kwam de liefde voor de Siberische kat, inmiddels is het 2021. Ik was al een tijdje op zoek naar een kattenras welke bij ons gezin zou passen. Onze boerderijkat 'Muis' vindt de wereld buiten onze bovenverdieping erg spannend. Dus zocht ik naar een ras dat van gezelligheid houdt, knuffelig is en niet schrikt van een beetje rumoer. Hierbij ben ik ook gaan kijken naar hypoallergene rassen. Dit omdat mijn allergie soms opspeelde. Na een speurtocht van enkele maanden kwam ik uit bij de Siberische kat en specifiek de Neva Masquerade. Deze vond ik prachtig en de raskenmerken waren ook nog eens precies wat ik zocht. Ik werd spontaan verliefd en na goed zoeken kwam ik een lieve fokker tegen die mij wilde helpen. Zodoende kwam de prachtige, lieve en leuke Novi, allias, 'Kitten' of 'Poespoes' een paar maanden later bij ons wonen. Zij zal dienen als huiskat en hoofd van onze Cattery. 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram